Koliko ur zajema? Kakšna je cena?

Freestyle učenje® lahko poteka individualno ali v skupini.

Skupine lahko potekajo kot krožek celo šolsko leto (eno do dve šolski uri tedensko) ali strnjeno v obliki delavnic.

Cena je objavljena pri posamezni delavnici oz. na ceniku.


Kako poteka Freestyle učenje?

Pri individualnem pristopu ter tudi pri delu v skupinah raziskujemo najbolj učinkovite učne metode, iščemo ključ do zapomnitve učne snovi ter hiter priklic iz spomina – predelamo vse tehnike Freestyle učenja®. Vsak učenec mora vedno prinesti svojo učno snov, ki jo nato lahko skupaj predelamo.

Pokažemo mu tehnike hitrega inovativnega učenja – kako se učiti. Učenca pripravimo, da postane pri učenju novih besed tujega jezika in vsake učne snovi samostojen pri zapomnitvi. Zavedati pa se moramo, da je učenje proces in vedno upoštevamo otrokov značaj ter ritem učenja.


A je vse na free, se otrok samo zabava ali se tudi kaj nauči?

Freestyle učenje® je zaščitena blagovna znamka inovativnega učenja, kjer učenje ne poteka klasično za mizo. Čeprav je učenje na zunaj videti kot sama zabava, ker plešemo, se smejimo, skačemo …, so vse te tehnike učinkovite in strokovno podkovane.

Na koncu učne ure vedno preverimo, ali si je učenec zapomnil učno snov. Glede na naše izkušnje znajo učenci učno snov vedno priklicati takoj iz spomina. Torej so vse metode Freestyle učenja® strokovne in hkrati zabavne. Večina mentorjev Freestyle učenja® je tudi po izobrazbi pedagoško podkovanih.


Jaz pa nočem plesati. Je vaše učenje vseeno zame?

Ples je le en delček izmed različnih metod, ki jih uporabljamo. To metodo predstavimo učencu, nikogar pa ne silimo. Ni nujno, da plešemo ob glasbi ali na koreografijo. Učna snov se lahko le pokaže z ustvarjalnim gibom (primer razlika med ciklonom in anticiklonom).

Kinestetična metoda učenja z ustvarjalnim gibom je namenjena prav učencem, ki ne marajo sedenja. Moderno glasbo izbere otrok. Tudi mentorji nismo vsi profesionalni plesalci.


Mi lahko pomagate pri izpitu na faksu (avtorji in teorije iz razvojne psihologije)?

Za učenje velikih količin učne snovi so najprimernejši profesionalni plonki s smešnimi asociacijami. Med našimi učenci je tudi kar nekaj študentov, ki jim pomagamo pri zapomnitvi težke učne snovi.

Pred opravljanjem izpitov se učimo sprostitve in učenja v alfa stanju. V timu mentorjev Freestyle učenja® smo razvili tudi odlične in zelo uspešne metode hitre zapomnitve zahtevne učne snovi.


A se da tudi poštevanko naučiti brez piflanja?

Da, imamo čudovite metode, kako si s prsti (lego kockami ipd.) zapomniti predvsem bolj zapletena števila v poštevanki, kot so 6, 7 in 8.


Kakšne rezultate lahko pričakujemo?

  • Naučili se boste praktičnih inovativnih metod hitrega učenja na zabaven in lažji način.
  • Bili boste sproščeni, preden se boste podali v aktivno učenje.
  • Zastavljene cilje boste začeli uresničevati z veseljem in motivacijo.
  • Odkrivali boste vaše skrite talente, ki v običajnih šolskih klopeh spijo.
  • Naučili se boste sproščati in premagovati življenjske položaje, ko ste zbegani, neodločeni – med spraševanji in testi.
  • Naučili se boste prisluhniti sebi in svojemu življenju.
  • Izboljšali boste pozornost in koncentracijo.
  • Nagrajeni boste z osebnim uspehom, srečo, zadovoljstvom ter imeli boste več časa zase in za vaše hobije.
  • Pridobili boste veščine učenja in posledično dvig samozavesti.

Vsi skupaj pa vedno iščemo različne načine, kako bi ustvarili čudovite spomine.


Kakšna je vloga staršev pri Freestyle učenju?

Starš razume, da pri Freestyle učenju® ni proste zabave, ampak gre za konkretno poučevanje preko strokovno priznane metode ustvarjalnega giba (sprostitev, masaža, ples), s smešnimi asociacijami ter profesionalnim plonkanjem in ostalimi inovativnimi tehnikami. Otroka spodbuja, da naučene tehnike uporablja doma in mu tudi priskoči na pomoč pri učenju, npr. pred testi lahko učno snov zvečer z otrokom ponovi v obliki sproščujoče masaže.


Moj sin se noče učiti – kaj naj naredimo?

Lahko ga pripeljete na poskusno uro, da preizkusi naše tehnike učenja in se navduši nad Freestyle učenjem® tako kot ostali udeleženci. Glede na naše izkušnje priporočamo, da pride v družbi s prijateljem, da mu bo lažje. Dobro je, da je tudi starš z nami prvo uro učenja, da si pridobi zaupanje do mentorja.


Kateri tečaj bi bil primeren zame?

Učenci lahko izbirajo med individualnimi in skupinskimi tečaji. Če se raje učite samostojno, vam priporočamo individualni tečaj Freestyle učenja®, ki obsega deset šolskih ur.

Za tiste, ki pa imate radi družbo in uživate pri učenju v skupini, pa nudimo skupinsko učenje, ki poteka štirikrat na mesec po eno šolsko uro oziroma enkrat mesečno po štiri šolske ure, po dogovoru. Nudimo tudi Funny hours – zabavno učenje angleščine za najmlajše.


Je vaša metoda primerna za učence z disleksijo ali za ADHD?

Številne izkušnje kažejo, da so to ene najboljših učnih metod za učence z disleksijo ali motnjami pozornosti, ker ne delujemo le na levi možganski polovici, ampak se dotaknemo tudi desne možganske polovice.


A učite samo angleščino, ali tudi druge tuje jezike?

Pri nas se skozi učenje tujega jezika učimo in spoznavamo učne tehnike za lažje pomnjenje, priklic, odpravljanje blokad. S temi metodami si nato lahko tudi sami pomagate pri učenju drugih tujih jezikov oziroma učne snovi. Pri Freestyle učenju® v skupinah ali individualno vse metode prikažemo na konkretni učni snovi, ki jo prinesejo učenci.


Mi lahko pomagate pri učenju geografije in zgodovine?

Freestyle učenje® je super pri snoveh iz geografije in zgodovine, saj si moramo pri teh predmetih zapomniti veliko snovi. Pri nas se boste naučili dolgočasno snov zaplesati oziroma narisati plonke, zelo pomagajo pa tudi razne spominske tehnike, ki jih spoznate na zabavnih učnih urah.


A to res deluje? Kaj pa, če meni ne bo to pomagalo?

Do zdaj je Freestyle učenje® vedno delovalo. Vendar je pomembno, da tehnike uporabljate tudi doma in se osredotočite na tiste, ki so vam blizu. Če niste prepričani glede tega, ali bi bilo Freestyle učenje® primerno za vas, lahko izkoristite 15 min brezplačnega poizkusa in se sami prepričate.


Kako postati mentor?

Če ti je v življenju izziv, da bi postal/-a Freestyle učitelj/-ica in z nami razvijal/-a nove metode učenja na zabaven način nam piši. Opiši se, kaj rad/-a počneš, v čem si včasih bil/-a neuspešen/-a in si sedaj napredoval/-a ter šel/šla čez svoje ovire, prepričanja ter zakaj bi rad/-a delal-a z nami. Opiši tudi svoje karakteristike, kakšen/-a si?

Piši nam na: info@lazjeucenje.si s pripisom: Freestyle učitelj

Kontaktirali te bomo in obvestili, kdaj bomo organizirali tečaj za mentorje Freestyle učenja®. Aktualni razpisani termini so na voljo v dogodkih.


Moja hči ne razume fizike, kako ji lahko vi pri tem pomagate?

Freestyle mentorji fizike ne učimo in razlagamo, ker učimo učne tehnike, pomagamo pa lahko pri tem, kako si zapomniti razne formule in besedila. Če je mentor vešč v fiziki, lahko pomaga tudi pri snovi.


Zakaj bi jaz to sploh potreboval, saj nimam težav z učenjem?

Tudi učenci, ki nimajo težav z učenjem, se lahko včasih pri učenju dolgočasijo, ne marajo določenega predmeta ali pa bi si želeli, da se snovi naučijo hitreje. Pri tem vam bodo tehnike Freestyle učenja® zelo v pomoč, da bo učenje zabavnejše.


Ali imate kaj domače naloge?

Seveda. Domača naloga je vedno ta, da naše tehnike preizkusite doma na učni snovi, se sproščate in več smejite .


Ali je samo za otroke z disleksijo in učence, ki majo težave z učenjem?

Freestyle učenje® je namenjeno vsem učencem, saj je bistvo učenja spoznavanje učnih tehnik – kako se sploh učiti. Vmes še odpravljamo blokade, se naučimo sproščati pred testi in spraševanji …


Kako pomagate športnikom, ki se nimajo časa učiti?

Športnike naučimo tehnike učenja, hitrega pomnjenja, za športnike je zanimivo predvsem učenje z gibanjem in masažo ter eno najpomembnejših tehnik, ki jo žal premalokrat uvajajo v športne aktivnosti – sproščanje in obvladovanje čustev ter misli med športnimi tekmovanji. Vizualizacija in vodena sprostitev pomagajo pri odpravljanju treme, strahu ter napetosti pred tekmovanjem, za boljši uspeh in rezultate, kar je bistveno za dobrega športnika.


Kako so videti vaši profesionalni plonki?

Prilagamo slikico, če pa bi znali prebrati, kaj na sliki piše, pa to ne bi bil dober plonk ;).

Close
Go top

Imate vprašanja? Tu smo za vas.