Mi smo Freestyle učenje

SMO VEDNO VESELI, ZAGNANI IN MALCE PRISMUKNJENI.
PRI DELU NAS VODI:

pozitivna naravnanost

do učenja in življenja

zaupanje

sebi in drugim

energična kreativnost

upati se učiti kot je za učenca lažje in hitreje
zaposleni – kreativno poučevanje

prilagodljivost

individualnim lastnostim in vedenju

poslanstvo

kot učitelji pomagati našim učencem da najdejo svoje poslanstvo v življenju

Naše poslanstvo je spreminjati obstoječe učne navade ljudi, predvsem mladostnikov.

Razvijamo tim pozitivnih učiteljev, ki z navdušenjem celostno, ob uporabi novih tehnologij za hitrejše in lažje učenje, poučujejo v sproščenem okolju. Verjamemo, da otrokom in mladostnikom zagotovimo motivacijsko učno izkušnjo z zabavnim učenjem še tako suhoparne učne snovi, poleg tega tako mlade kot tudi odrasle spodbujamo pri razvoju vseh potencialov in osebnostne rasti.

Našim strankam nudimo individualen pristop pri raziskovanju njihove najbolj učinkovite učne metode, iščemo ključ do zapomnitve učne snovi ter hiter priklic iz spomina.

Naša vizija je z navdušenjem (teaching with passion) pomagati učencem KAKO se učiti hitro in trajno ter se zabavati med učenjem z različnimi novimi tehnikami učenja. Pri skupinskem Freestyle učenju spodbujamo timsko delo, zato si učeneci tudi delijo ideje pri zapomnitvi učne snovi in se učijo razvijati svoje skrite potenciale, ki jim pomagajo da postanejo uspešnejši v življenju.

Želimo postati prepoznavni partner osnovnih in srednjih šol, ki ponujajo tečaje Freestyle učenja in individualnega svetovanja za lažje učenje učencem, ki to potrebujejo pod strokovnim vodstvom izkušenih učiteljev.

Postajamo tudi uspešna inovativna mreža Freestyle učenja po Sloveniji in kasneje tudi v tujini, ki se trži kot franšiza z blagovno znamko Freestyle učenje – učenje na zabaven način ob uporabi tehnološko naprednih učnih metod in inovativnih naprav. ki naj bi jih uporabljali pri sprostitvi (merjenje možganskih valov) in predvsem pri aktivnem učenju.

Dodana vrednost naših storitev so navdihujoči učitelji, ki poučujejo učence v motivacijskem okolju, ki zagotavlja trajnostno rast mladih ter svoje znanje predajajo preko seminarjev tudi drugim učiteljem. Poleg tega pripravljamo videoposnetke s primeri lažjega učenja vsem.

Freestyle učenje se trudi imeti utrjen ugled zanesljivega in učinkovitega pristopa k lažjemu učenju otrok in mladostnikov, odnos z učenci pa temelji na medsebojnem zaupanju, dostopnosti in dialogu.

FREESTYLE EKIPA

Mojca Stojkovič

Razvojni vodja Freestyle učenja

Mojca Stojkovič je prof. razrednega pouka, s specializacijo poučevanja angleščine za začetnike ter metode ustvarjalnega giba, je izkušena plesna učiteljica ter uspešna ezoterična terapevtka (CDK Ljubljana), ki uvaja sprostitve in učenje v Alfa stanju. S svojo pozitivnostjo in razigranostjo že dvajset let uspešno motivira mladostnike pri učenju katerekoli učne snovi in v vsakemu prižge iskrico pomembnosti.

Je inovatorka novih učnih metod za mladostnike (KAKO se učiti?). Njen moto je lažje poučevanje učencev vseh starosti preko zabave in smeha☺ ter vzpostavitev ključa zapomnitve, s katerim nove besede in definicije shranimo v dolgoročni spomin. Z veseljem dela z učenci, ki imajo učne težave (otroci s posebnimi potrebami-disleksija, ADHD), saj v njih prebuja skrite potencijale, ki jih večina učiteljev spregleda. Živi svoj Freestyle lajf, obožuje canyoning in je učiteljica deskanja, plavanja, športna motoristka in predvsem Mama dveh navihančkov, ki ji z objemi in masažami lepšata dneve poleg srčnega partnerja. Je inovatorka za uvajanje masaž v vrtce in šole z licenco (Axelssons institute of Stockholm).

MENTORJI

Druži nas volja do poučevanja in vedno prisotna pozitivna energija.

LORIANA BOGOVIČ

O mentorici

Sem profesorica Edukacijskih ved (pedagogike) in bodoča inkluzivna pedagoginja. Uživam v trenutkih, kjer se lahko izražam, ustvarjam in sodelujem v različnih dejavnostih. Večji del mojega vsakdana je napolnjen s kreativnimi trenutki in plesom, saj sem 19 let vrtela mažoretno palico, sedaj pa migam v latino ritmih. Svoje znanje sem že v osnovni šoli delila z vrstniki in potem še z mladino iz različnih starostnih skupin. Vsi dogodki, tako treniranje deklet, tekmovanja, režiranja plesnih predstav in potovanja po Evropi v zelo zgodnjih letih, so mi dali noro popotnico za moje življenje. Vsak trenutek, tako vzpone kot padce, delim s svojimi najbližjimi in prijatelji, ki mi vedno stojijo ob strani.

S Freestyle učenjem sem se srečala med študijem v Kopru in od takrat je moje učenje dejansko zabavno! Ko sem spoznala metode/tehnike lažjega učenja in opazila, da delujejo, mi je bilo žal, da jih nisem poznala že v osnovni in srednji šoli. Gimnazijski čas je del mojega življenja, ki se ga nerada spominjam (zaradi mučnega načina učenja).

Ravno zato, sem se odločila, da naredim tečaj za mentorico Freestyle učenja in v bodoče pomagam drugim, da spoznajo zabavnejše učenje. Med pisanjem diplomske naloge z naslovom Pomnjenje učne vsebine z metodami Freestyle učenja sem se še bolj poglobila v teoretični del in preverila učinkovitost metod. Svoje znanje z veseljem delim na različnih delavnicah, ki se jih udeležujejo učenci osnovnih šol, dijaki, študentje, starši in pedagogi. Svojo zgodbo sem delila z novinarji na radiu. Sama sem s pomočjo Freestyle učenja postala veliko bolj sproščena, iznajdljiva, ustvarjalna in pripravljena na pomnjenje različnih vsebin, zaradi tega mi ostaja več prostega časa za dejavnosti, ki me veselijo.

MATEJA MARIN

SANJA MILAŠINOVIČ

Mojca Hvala

HELENA BORŠTNAR

Marjetka Kramžar

Sara Potparič Pangos

Kim Benko

… In partnerji

Marina Ristič

Supervizorka razvoja mentorjev

“Čarobna vila”

Uni. dipl. socialna pedagoginja, študentka magisterskega študija Supervizija, osebno in organizacijsko svetovanje.
Marina je izvajalka supervizije, preko katere skrbi za profesionalen razvoj mentorjev Freestyle učenja preko refleksije poklicnih dilem. Njen kreativen pristop izhaja iz Glasserjeve Teorije izbire in Realitetne terapije. Njeno poslanstvo so tudi najzahtevnejši najstniki v vzgojno-izobraževalnem zavodu.
Njeno vodilo v osebnem in profesionalnem življenju je povzeto po pozitivni revoluciji (De Bono), ki je strnijeno v geslo: S.K.U.P.I. – S spoštovanjem, konstruktivno in učinkovito prispevam in izpopolnjujem se.

Snemalna ekipa

Andrej Curk – Film4real
Erik Pleško
Matej Kosmač

»Naše sanje se uresničujejo, ko dajemo drugim priložnost, da uresničijo svoje sanje.«

Mojca Stojkovič, direktorica Centra za lažje učenje in življenje

Predavanje:
Freestyle učenje

Konferenca EDUvision

Predavanje na mednarodni izobraževalni konferenc EDUvision 2013 izvedeno v Tehnološkem parku v Ljubljani.

Želiš postati del tima? Imaš zanimivo idejo?

Trenutno smo v iskanju sledečih kadrov.

1. Postani Freestyle učitelj

Novi izzivi zate, kako poučevati na zabaven način in biti srečen učitelj!

  • Imaš izkušnje z delom z učenci, otroci?
  • Te ni strah novosti?
  • Si učitelj-ica, ki se v šolskem sistemu čuti omejenega/o in neustvarjalnega/o?
  • Bi rad-a pomagal-a številnim mladostnikom pri resnično zabavnem učenju?
  • Bi hkrati rad-a sebe dobro naučil-a učiti se poleg tega, da bi poučeval-a druge?
  • So tvoje vrednote tudi usklajene z našimi ter s tvojim poslanstvom v življenju?
  • Bi rad-a širila tako učenje v svojem kraju?

Če ti je izziv v življenju, da bi postal-a Freestyle učitelj in z nami razvijal-a nove metode učenja na zabaven način nam piši. Opiši se kaj rad-a počneš, v čem si včasih bil-a neuspešen-a in si sedaj napredoval-a ter šel/šla čez svoje ovire, prepričanja ter zakaj bi rad-a delal-a z nami. Opiši tudi tvoje karakteristike kakšen-a si?

Piši nam na : info@lazjeucenje.si s pripisom: Freestyle učitelj
Kontaktirali te bomo in obvestili kdaj bomo organizirali tečaj za mentorje Freestyle učenja. Več o terminih obvestimo v dogodkih.

2. Dream team

Postani del širšega kolektiva

Aprila 2014 smo za poslovno idejo izobraževalne aplikacije Funny Hours na Startup Weekendu v Ljubljani v Tehnološkem parku dosegli 2. mesto med 11 poslovnimi idejami.

Pri nadaljnem razvoju inovativnih aplikacij za lažje učenje potrebujemo:

  • programerja aplikacij (iOS, Android, web)
  • grafični in 3D dizajner za aplikacije
  • osebo z izkušnjami pri app ali animiranih filmih

Pošlji nam email z referencami na info@lazjeucenje.si s pripisom: Dream team

3. Franšiza

Širitev centra po Sloveniji

Za vse zainteresirane, podjetne in vesele narave, ki ste pozitivno naravnani in čutite poslanstvo do poučevanja ter ste pripravljeni postati del uspešne zgodbe, ki spreminja učne navade učencev, da se začnejo učiti z veslejem, vas vabimo, da nas kontaktirate o postopku prevzema in izobraževanjih, ki jih nudimo preden franšizo zaščitene blagovne znake Freestyle učenja prevzamete.

Pošlji nam email z referencami na info@lazjeucenje.si s pripisom: Franšiza

Ne čutiš poslanstva, da bi bil-a Freestyle učitelj-ica, a vseeno imaš idejo kako kaj izboljšati, dograditi ali pa bi rad-a le sodeloval-a z nami, širil-a naše dejavnosti?

Mi smo vedno odprti za novosti, predloge, sodelovanja. Kontaktiraj nas na info@lazjeucenje.si s pripisom: Sodelovanje

Video

Close
Go top

Imate vprašanja? Tu smo za vas.