Poslanstvo Freestyle učenja je spremeniti obstoječe učne navade ljudi, predvsem mladostnikov. Razvijamo tim pozitivnih učiteljev, ki z navdušenjem celostno, ob uporabi novih tehnologij za hitrejše in lažje učenje, poučujejo v sproščenem okolju. Verjamemo, da otrokom in mladostnikom zagotovimo motivacijsko učno izkušnjo z zabavnim učenjem še tako suhoparne učne snovi, poleg tega tako mlade kot tudi odrasle spodbujamo pri razvoju vseh potencialov in osebnostne rasti.

Našim strankam nudimo individualen pristop pri raziskovanju njihove najbolj učinkovite učne metode, iščemo ključ do zapomnitve učne snovi ter hiter priklic iz spomina.

»Vzorci, ki tlijo v nas, nas pogojujejo v odzivih in nemalokrat zelo omejujejo pri sprejemanju novosti ter učenju novega nasploh. Skozi tehniko Freestyle učenja počasi priplavajo na površino tudi potlačene sheme, strahovi ter različni omejujoči občutki, ki jih z različnimi tehnikami zmoremo ozavestiti in zrahljati. Proces, ki se odvija med učnimi lekcijami, je veliko globlji kot zgolj pridobivanje novih učnih vsebin. Učna snov postane »vozilo«, ki nas s pravim načinom upravljanja pripelje v stik s samim seboj. Osebnostni napredek pa je tisto, kar nas zares osrečuje.«

V poplavi informacij in stresnih okoliščinah današnjega tempa življenja, tako najstniki kot odrasli težko pridemo v stik z lastnimi potrebami in željami, zato ni čudno da na vprašanji: »Kaj si želiš početi v življenju?« ali »Kaj te najbolj osrečuje?«, enostavno ne najdemo odgovora.

Voden pogovor, ki temelji na različnih terapevtskih tehnikah, omogoča prepoznavanje talentov ter vzorcev, ki ovirajo napredek in motivacijo za učenje ter napredovanje v življenju. Tak pogovor omogoči občutenje pravih potreb in prinaša jasnejši vpogled v lastne cilje, nato pa izdelavo načrta za dosego le teh.

»Ko bi pri sebi odkrili, kaj so naši pravi talenti ter kaj naše prave potrebe… bi svojo ustvarjalno energijo lahko usmerili v primeren študij ter poklic, ki bi nas zares osrečeval…«

Učenje v Alfa stanju

Učenca najprej naučimo sprostiti se v relax sobi ob vodeni sprostitvi, da njegovo možgansko valovanje preide iz beta stanja v alfa ali theta stanje. Ko doseže to stanje mu beremo učno snov, ki jo mora znati in na ta način se besede vsrkavajo v dolgoročni spomin.

V aktivnem delu učenja pa se na podlagi individualnih potreb prilagodimo učencu glede na njegov stil učenja in metode, s katerimi najraje dela, da skupaj poiščemo na zabaven način, kako bi se najlažje naučili določeno učno snov.

Vsa učenja zajemajo tudi profesionalno vodenje skozi motivacijo in spodbujanje, da ste pri učenju lahko uspešni, gre za uporabo metod, ki temeljijo na večji samozavesti in notranjem zavedanju, da je vsak od nas nekaj posebnega, enkratnega in kreativnega. Tako kot je vsak naš gib enkraten, ko z njim sporočamo svoja čustva, znanja…

Verjamemo, da bodo otroci in mladostniki navdušeni, saj vedno delamo z veseljem in motivacijo.

Close
Go top

Imate vprašanja? Tu smo za vas.